Lördag-söndag 8-9 maj 2010, Klövergårdens mejeri, Kalix
Kursen riktar sig till alla som är intresserade av osttillverkning och som eventuellt funderar på att starta egen tillverkning i framtiden.
En introduktionskurs i hantverksmässig ystning för dig som inte har någon tidigare ystningserfarenhet eller kanske har provat lite hemma i köket.
Upplägg och innehåll
Teori varvas med med praktik under två kursdagar.
- Mjölkråvaran
- Syrning
- Pastörisering
- Ystningsprocessen mm
Kursledare
Kerstin Jürss, Jürss Mejeri, Flen
Avgift
1 000 kr exkl. moms, inkl, förtäring och material.
Frågor
Kristina Wikström, Hushållningssällskapet Rådgivning Nord, tel. 0920-24 41 93, 070-556 41 80, e-post: kristina.wikstrom@hush.se
Anmälan
Till Hushållningssällskapet, e-post: veronica.landstrom@hush.se eller 0920-21 41 80
Sista anmälningsdag är 3 maj 2010.
Ange ev. matallergi vid anmälan.
OBS! Begränsat antal platser!
Varmt välkommen med din anmälan!
Kursen delfinaniseras via Landsbygdsprogrammet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar