torsdag 22 april 2010

Förädling av slaktkropp

Datum och tid: Måndag 3 maj 2010, kl. 15.00-20.30
Plats: Norrbottensgårdens slakteri, Makadamvägen 15, Luleå (Storheden)
Kostnad: 300 kr exkl. moms. Lättare förtäring ingår.

Såväl lamm som nöt och gris har samma anatomiska uppbyggnad vilket innebär att styckaren kan ta fram en rostbiff ur samtliga tre djurslag. Däremot har tradition och konsumenternas köpvanor styrt på vilket sätt djuren ska styckas – men i grund och botten finns det fler likheter än skillnader mellan djurslagens anatomi. Under kursen demonstreras styckning av lamm och nöt.

Program
15.00 Samling, kaffe och smörgås

15.30 Förberedelser och hygien. Grovstyckning; vad menas med grovstyckning? Finstyckning; entrecôte, högrev, bringa och bog, ryggbiff, filé, fransyska, lår, rulle, rostbiff med rostas och flankstek. Vad används de olika köttdetaljerna till, tips och recept.
20.30 Beräknad avslutning.

Kursledare
Dan Lindström, styckmästare, Norrbottensgårdens slakteri och Kristina Wikström, matkonsult, Hushållningssällskapet Rådgivning Nord.

Anmälan och frågor
Anmälan senast 26 april till Helene Skogqvist, Hushållningssällskapet Rådgivning Nord, tel. 0923-121 86, 070-343 42 54, e-post:
helene.skogqvist@hush.se.

Vid anmälan ange ev. matallergi.
OBS! Max 12 deltagare. Först till kvarn gäller.

Kursen arrangeras inom projektet ”Ekologiskt kött i Norr” som drivs av Hushållningssällskapet Rådgivning Nord och delfinansieras via Landsbygdsprogrammet.

Varmt välkommen!

Inga kommentarer: