måndag 19 september 2011

Kurs i skinnhatering & skinnkunskap

Kursinnehåll
Teoretisk del: Rasens betydelse för skinnet, hur tar vi hand om det råa skinnet, skinnets olika kvaliteter, olika typer av skinn och klipplängder, rätt skinn till rätt produkt, vad ska man tänka på som säljare respektive köpare, olika skinnberederiers inverkan på skinnet, exempel på prissättning på skinn.

Praktisk del: Genomgång av rutiner gällande skinnhantering i samband med slakt, tillsammans med berörd personal vid Norrbottensgårdens slakteri i Luleå. Bedömning av skinn.

Kursledare
Ulf Axelsson, Tranås skinnberederi
Ingemar Hansson, Norrbottensgården
Ove Hansson, Nyhléns Hugosons

Avgift
400 kr exkl. moms. Fika och lunch ingår.

Program
09.30 Genomgång med Ulf Axelsson, Tranås skinnberederi. Plats: Örnvik Hotell & Konferens
12.00 Lunch
13.00 Genomgång på Norrbottensgårdens slakteri
15.00 Besök Avans Gårdsbutik (produkter skinn och ull)

Övrigt
Deltagarna tar med sig ett par färdigberedda skinn var, både bra och dåliga. Skinnen kommer att användas som referens- och diskussionsmaterial under förmiddagen.

Anmälan och frågor
Helene Skogqvist, Hushållningssällskapet Rådgivning Nord
Tel: 0923-121 86, 070-343 42 54
E-post: helene.skogqvist@hush.se

Vid anmälan ange ev. specialkost.
Sista anmälningsdag är 30 september 2011.

Aktiviteten delfinasieras via Landsbygdsprogrammet.

Inga kommentarer: